Lamellgardiner

Lamellgardiner är det eleganta sol- och insynsskyddet som du enkelt reglerar inifrån rummet. Lamellgardinerna ger dig stora möjligheter att bestämma mängd ljusinsläpp i och med de vinklingsbara separata lamellerna. På så vis kan du alltid få ett ljus som är behagligt just för stunden.

Fyll i dina önskemål för mått och färg så återkommer vi med en offert:

Original Produktblad Riviera Lamellgardiner

Perfekt för rum med stora glaspartier

Det är mycket vanligt att skaffa lamellgardiner till rum med stora glaspartier, såsom i kontorsbyggnader eller modernare villor.

Smidig och diskret design

Rivieras lamellgardiner har ett avtagbart lamellpaket, vilket, bland annat, underlättar vid städning och fönsterputsning.

Profilen/skenan har en mjukt rundad front och avståndet mellan lamellpaketet och ytterkant på skenen är bara 20 mm. Detta ger snygg och diskret design.

Förstklassiga textilier

Vävarna för våra lamellgardiner kommer från Borås-företaget Sandatex.

Reglera din lamellgardin manuellt eller med motor

Regleringen av lamellgardinen sköts enkelt manuellt med ett band eller automatiskt med motor. Du väljer själv om du vill att reglaget ska sitta på höger eller vänster sida, beroende på hur du har det möblerat hos dig, och således var du har bäst åtkomst. Lamellerna flyttas i sidled och här finns fler alternativ att välja mellan innan dina vi kan börja tillverka dina lamellgardiner.

Samla lamellerna till höger eller vänster

När du beställer lamellgardiner finns valet att antingen samla lamellerna på höger eller vänstersida när gardinen inte är fördragen.

Låt lamellerna dela sig i mitten

Möjligheten finns också att låta lamellerna dela sig på mitten när de öppnas, och på så vis få hälften av lamellerna på vänster sida, och hälften på höger sida.

Samla lamellerna i mitten

Det går även bra att tillverka lamellgardinen så att lamellerna samlas i mitten, när de är infällda.

Tekniska specifikationer

Persienntyp Lamellgardin
Märke Riviera
Väv 100 % Polyester. Trevira CS
En mängd vävar i olika färger, strukturer, egenskaper
Linor 100% Polyester
Vit, svart, grå
Profiler Vit 9016, svart 9005, alu natur
Överlist Aluminium 30 x 40 mm. Brännlackerad.
Bottenkedja/bottentyngder Vit , svart, brun
Skena Bredd, cm 100, 200, 300, 400 alt. 500
Lameller Bredd, mm 89 alt. 127
Fästen Vägg alt. Takbeslag
Reglage Manövreras med kulkedja och linor alt. med motor
Reglagesida Höger alt. Vänster

Mörkläggning

Tänk på att det finns andra typer av invändiga solskydd som fungerar bättre för mörkläggning, eftersom att lamellgardiner aldrig är helt täta, utan alltid lämnar vertikala "springor". För bästa mörkläggande effekt i till exempel rum där projektorer ska användas, sovrum eller biorum rekommenderar vi att titta på persienner eller duettegardiner.

Skötsel - Hur ska jag sköta mina lamellgardiner?

1. Smuts

Torka rent väven med en mjuk trasa eller en dammvippa. Om det finns fläckar tar du lättast bort dessa med en mjuk trasa och ljummet vatten. Olika lamellkvaliteter kan kräva olika sätt att tvättas.

2. Vinkling

Se till att lamellgardinens avståndshållare och bottentyngderligger på sin plats innan du vinklar lamellerna, så att de inte skadas.

3. Reglering

När du ska dra för eller dra ifrån lamellgardinen bör du se så att lamellerna löper fritt och inte fastnar i t.ex. radiatorer, eluttag etc.