Duettegardiner

Rivieras Duettegardiner finns i både tunnare vävar och för mer mörkläggande funktion. Det som skiljer Duettegardinen från andra persienner är dess otroliga energisparmöjligheter. Luftspalten mellan de två veckade vävarna stoppar kyla och värme från att tränga igenom.

Original Produktblad Riviera Duettgardiner

Design är mer än bara utseende

Med Duettegardiner får du både ett snyggt solskydd och gardin, samtidigt som du kan få smidigt insynskydd med vår linspända modell. Men framför allt får du en temperaturspärr som sänker dina uppvärmningskostnader med upp till 25%.

Duettegardinen är en vidareutvecklad plisségardin. » Läs om Plisségardiner här

< h3>Balanserat inomhusklimat – utan extra energikostnader

Utan att dra någon extra energi, så som klassisk luftkonditionering gör, så kan Duettegardinerna ge dig ett behagligt och svalt inomhusklimat om sommaren. Den horisontella luftspalten i Duettgardinens dubbla väv utgör luftfickor (/celler) som isolerar mot temperaturskillnaderna inomhus respektive utomhus. Om sommaren hålls värmen ute, och om vintern hålls kylan ute.

Detta gör Duettegardinerna till en klimatsmart energisparlösning, - både lönsamt för plånboken och trivselhöjande på samma gång! Året runt!

Forskning visar på Duettegardinens fördelar

Det tyska Fraunhoferinstitutet, som har forskningssamarbete med bland annat Chamlers Tekniska Högskola, har kommit fram till att Duettegardiner skulle kunna sänka Europas koldioxidavtryck hela 111 miljoner ton koldioxid genom förmågan att spara energi under sommar och vinter.

Energimyndigheten menar att varje uppvärmningsgrads temperatursänkning sparar ungefär 5% av uppvärmningskostnaden i ett svenskt hem.

Patenterad cellväv garanterar långlivad kvalitet

Duettegardinen, som är originalösningen för invändigt solskydd av sitt slag, är en patenterad persienn som garanterar att hålla formen, år efter år. Eftersom att ena sidan av gardinen är veckad (plisserad) medan andra sidan är rak, så undviks at luftkanalerna säckar ihop, - på så vis bibehålls den isolerande effekten.

Hur vill du ha din Duettegardin?

Vi tillverkar Duettegardinen utefter hur stora dina fönster är, på millimetern. Du kan även välja färg och struktur. Om din Duettegardin ska sitta i sovrummet eller biorummet, väljer du kanske, till exempel, en mörkläggande väv. För vardagsrummet på nedre plan, däremot, väljer många en mer halvtransparent väv, med största syfte att fungera som insynsskydd.

Tekniska specifikationer

Persienntyp Duettegardin
Märke Riviera
Modellvarianter Frihängande
Linspänd
Väv Dubbelväv
Typ Allt ifrån skirt transparenta till helt mörkläggande vävar
Material Polyester 100%
Veckning, mm 25
Färg Stort urval - se gällande kollektion
Linor Material Polyester 100%
Färg Vit, svart, grå och brunt (som standard)
Osynliga, dolda
Profiler Material Strängpressad aluminium
Bredd, mm 25
Färg Vit, grått och svart (som standard)
Överlist Aluminium, brännlackerad
Underlist Aluminium, brännlackerad
Fästen Kombinerade tak- och väggfästen
Reglage Frihängande duette Lina (Höger alt. Vänster sida)
Linspänd Handtag