MTt-mon-12
MTt-mon-12

Std.-montering, en montör

Gäller en terrassmarkis
Utan ROT-avdrag
En montör
2995 kr
  • I Lager: 0 st

Beskrivning
Detaljer

Standardmontering av terrassmarkis

Detta är en så kallad standard-installation och det gäller en montering av en (1) terrassmarkis.

Genom att beställa montering av din markis, får du hjälp av en kunnig montör, som ser till att din terrassmarkis blir korrekt monterad.

Detta är en standardmontering

I vår standardmontering är det specificerat exakt vad som ingår (se fliken Tekn. Data). På så vis blir det enkelt både för dig som kund och för oss som levererar tjänsten. Du vet exakt vad det är du får och våra montörer vet exakt vad de förväntas göra. Standardmonteringen är en paketlösning, med det som vanligtvis behövs och det som våra kunder oftast efterfrågar. Om du behöver eller önskar något utöver det som ingår som standard, kan du göra upp detta direkt med montören.

Endast en montör ingår

I vår standard-montering ingår endast en montör. Eftersom terrassmarkiser är stora, kräver detta att du är hemma vid monteringen och hjälper till med enklare lyft. Att två montörer inte ingår som standard beror på att de flesta av våra kunder gärna hjälper till lite, eftersom priset blir betydligt lägre. Om du däremot inte har möjlighet att hjälpa till, kan du kontakta våra rådgivare på 0770-220 600 så försöker vi hjälpa dig med en extra montör, mot en extra kostnad.

Placering av markisen

Markisen placeras max 3 meter ovanför ståytan undertill. Montören har med sig en stege, men vid placering på över 2 m höjd ska en extra stege finnas att tillgå.

Så går monteringen till

  1. Du läser noga igenom, under fliken Tekn. Data, så du vet vad som ingår och inte.
  2. Du lägger din beställning av montering av terrassmarkis.
  3. Vår administration tilldelar en montör uppgiften att utföra din montering.
  4. Du blir kontaktad för inbokning av en tid som passar.
  5. Terrassmarkisen levereras direkt hem till dig.
  6. Montören kommer hem till dig på avtalad tid och utför monteringen.

Angående el till motordriven terrassmarkis

En motordriven terrassmarkis levereras med en stickpropp med ca 3 meter sladd, som lätt kopplas in via ett vanligt jordat eluttag. Om du inte har ett lämpligt eluttag eller önskar en fast installation, måste du anlita en elektiker. I vår standard-montering ingår inte eldragning, och montörerna har som regel inte elbehörighet.

ROT-avdrag för markismontering

Vid en markismontering har du möjlighet att utnyttja rotavdraget. Du betalar ett lägre pris redan från början för monteringen och vi på 140kvadrat står för kontakten med Skatteverket. Det är ditt ansvar att ha koll på att du uppfyller kraven på rotavdrag. Observera att ROT-avdrag i det här fallet godkänns för småhus, men inte bostadsrätter.

Läs mer om ROT-avdrag

Om 140kvadrat.se

Tekn. Data

Data: Std.-montering, en montör

Övrig data  

Allmänt

Rotavdrag   Utnyttjas ej i denna produkt - välj annan produkt för att utnyttja ROT-avdraget.1

Arbete

Antal installatörer st 12
Markisens placering meter från marknivå max 3
Borrning för fäste på yttervägg eller tak trä, tegel (ej bränt tegel), leca Ja
  betong, eternit eller puts Nej,
Överenskommelse direkt med installatör alt. håltagningsfirma
Instruktion till kund om handhavande ja
Grovstädning Ja
Elinstallation/eldragning Nej3
Ersättning för fasadskador Nej
Debitering för extra restd p.g.a. ex. icke farbar väg Ja4

Material

Fransk träskruv 10 x 100, galvad med eller utan plugg. st beroende på antal fästen

Förberedelser för kund

Ta emot leverans av terrassmarkis   Kunds ansvar
Plocka undan på installationsplatsen   Kunds ansvar
Hjälpa till att bära vid installationen   Kunds ansvar

Fotnoter

1 För ROT-avdrag behöver 140kvadrat ditt personnummer och din fastighetsbeteckning. Om Skatteverket inte beviljar hela eller delar av den preliminära skattereduktionen som 140kvadrat dragit av, har 140kvadrat rätt att efterfakturera det belopp som Skatteverket inte beviljat. Läs mer om vad som gäller för ROT-avdrag här!

2 En (1) installatör utför arbetet, med enklare assistans från dig som kund. Observera att p.g.a. markisens mått kommer du som kund att behöva vara närvarande för att hjälpa till med t.ex. enklare lyft.

4 Markiser med motor levereras med en sladd på ca 3 meter och stickpropp. Ta hjälp av en elektriker om du inte har ett lämpligt uttag eller önskar en fast installation.

5 Vid installation på plats utan farbar väg tillkommer kostnad för extra restid, detta görs upp direkt med installatören vid tidsbokning. "Icke farbar väg" = Påtvingade stopp, såsom ex. båt, för att komma fram till tomten med hantverkarens egen bil.

Andra som har tittat på produkten har också tittat på