Måttanpassad Terrassmarkis

Genom att välja en måttanpassad terrassmarkis, får du fler valmöjligheter! Här kan du välja en markis med exakt det mått och den färg som passar ditt hus. Terrassmarkiserna är givetvis av svenska högkvalitetmärket Riviera.

Ring eller maila oss gärna om du har frågor eller om du söker rådgivning!
Kontakta oss

Måttanpassad

Ring oss!
0770-220 600

Posten logotyp Trygg E-handel

FRI FRAKT när du beställer för minst 5000 kr!

Visa logotyp

Upp till 24 månaders
delbetalning!

Anpassa din markis efter dig

Hos oss på 140kvadrat kan du beställa en lagermarkis eller en måttanpassad terrassmarkis. Måttanpassad innebär att du kan anpassa din markis efter dig och ditt hem. På så vis kan du få ut maximalt möjliga av din uteplats, även under sommarens hetaste dagar. Då kan du och din familj vistats utomhus i det fina vädret utan att behöva utsätta er för solens farliga UV-strålar.

En måttanpassad markis från 140kvadrat maximerar helt enkelt din uteplats och skapar ett extra rum som kan komma till användningar vid middagar, kalas och andra högtidliga tillfällen.

Kvalitetsväv från Sandatex

Sandatex markisväv håller den allra högsta kvaliteten. Den är både smuts- och vattenavstötande och gjord av spinnfärgad akryl. Markisväven är designad av Sandatex egna designavdelning i Borås och tillverkad i Italien. Allt för att passa färger och mönster som är moderna i vår del av världen.

Sandatex har arbetat med markisväv i över 30 år och är nordens ledande leverantör med leveranser till många av de främsta markistillverkarna i Sverige. Målet är att erbjuda kvalitetsmarkiser designade i Sverige anpassade efter de skandinaviska trenderna och klimatet.

Läs mer om Sandatex här!

En markis efter dina önskemål

Inte nog med att en måttanpassad markis från 140kvadrat håller hög kvalitet och klara av väder och vind från nordens fyra årstider; den ska även passa just ditt hem. Därför kan du, utöver att måttanpassa din markis, göra fler val för att skräddarsy din markis så att den passar ditt hus, och så att den faller dig i smaken.

Läs mer om dina valmöjligheter nedan!

Bredd och utfall

Först väljer du bredd mellan 2,5 och 5 meter.

Utfall är hur långt markisen når ut från ditt hus och påverkar alltså hur mycket skugga ni kommer att ha på terrassen. Utfallet bör alltid nå längre ut än exempelvis möbelgruppen den ska skugga.

Beorende på vilken bredd du väljer, påverkas hur stort utfall du kan ha.Vill du ha en markis som har ett utfall på 3 meter bör den vara minst 4 meter, och högst 5 meter bred. Vill du däremot ha en markis som har ett utfall på 2 meter kan din markis vara minst 2 meter och högst 5 meter bred.

Så mäter du för terrassmarkisen

Styrning av terrassmarkis

Det finns tre olika alternativ för styrning:

Dina val:

Vev

Innebär helt enkelt att du vevar in och ut din markis manuellt.

Motor

Med en motordriven markis blir din sommar lite bekvämare. Vi rekommender motordrift till de större markiserna då det annars kan bli mycket tungt att veva in och ut en markis på exempelvis 5x3 meter.

Mer om markis med motor

Sol- och vindautomatik

Med sol- och vindautomatik anpassar sig markisen automatiskt efter det aktuella vädret. Vid sol åker markisen ut och vind skugga åker den in. Dessutom åker den in vid för kraftig vind.

Mer om sol- och vindautomatik

Reglagesida

Vill du att markisen ska styras från höger eller vänstersida?

Profilfärg

Nästa val är profilfärg. Det innebär den färg som är på stativet och vikarmarna. Du kan välja mellan går, vit och svart.

Kappa till terrassmarkisen

Du får välja mellan två olika kappor – rak eller vågig.

Konsoler och skyddstak

Konsol väljer du utifrån var du ska placera din markis. Vi har konsoler för både vägg och tak.

Dina val:

Takkonsoler

Är för dig som ska hänga markisens anordningar i husets tak eller i takstolen.

Väggkonsoler

Väggkonsoler väljer du om du vill fästa din terrassmarkis i väggen.

Väggkonsoler & skyddstak

För dig som vill fästa terrassmarkisen i väggen, men också vill få ett skyddande tak ovanför markisen.

Du kan även beställa extra konsoler. Extra konsoler kan behövas om det inte finns några lämpliga fästpunkter för terrassmarkisen och den behöver extra stöd.

Beställ extra konsoler

Montering

Du kan naturligtvis välja att själv montera din markis. Om du önskar få hjälp, kan du klicka i att du vill ha en offert, så får du ett förslag på vad det skulle kosta med montering. Du kan självklart även kontakta oss i förväg och höra efter vilka möjligheter vi kan erbjuda på din ort.

Läs mer om montering