Kom igång med ditt markisköp

Här hittar du vår checklista inför köp av markis. Gå igenom steg för steg, så kommer du få en markis som verkligen passar dina behov.

Kontakta oss gärna om du har någon fråga. Ring oss på 0770-220 600 eller fyll i vårt kontaktformulär!

Checklista inför köp av markiser

Checklista inför köp av markiser:

1.

Plats

Vare sig du ska montera terrassmarkis eller fönstermarkiser på du titta på exakt var markisen ska fästas. Hur högt ska den sitta? Om dörrar och fönster öppnas utåt, behöver markisen sitta högre än annars. Tänk också på att konstruktionen alltid är bredare än själva markisväven.

2.

Mått

Mät dina fönster alternativt den del av uteplatsen som du vill skugga. Tänk på att du har en ofrånkomlig lutning på utfallet. Det vill säga; markisens lägsta punkt kommer att vara lägre än själva monteringshöjden.

Måttagning terrassmarkis Måttagning fönstermarkis

3.

Kvalitet

Försäkra dig om produktens kvalitet. 140kvadrat säljer bara svensktillverkade markiser med konstruktion och väv från aktörer med lång erfarenhet. I Sverige ska markiser klara stora temperaturskillnader, sur luft, hårda vindar och mycket fukt.

Läs om vår leverantör Riviera Läs om vår leverantör Sandatex

4.

Beställ vävprov gratis

Se till att få hem vävprov för att ”känna och klämma” och se kulören i olika ljus. På så vis är det större chans att du blir helt nöjd med ditt val, när markisen väl sedan sitter på plats.

Beställ vävprov

5.

Välj produkt

Nu till det roligaste! För att kunna erbjuda så bra priser som möjligt och så snabba leveranser som det går, ha vi valt att begränsa sortimentet till följande huvudgrupper:

6.

Montering

Införskaffa kunska angående hur din markis bör monteras, genom att ta del av vår guide (länk nedan). Montering på vägg eller takstol skiljer sig från varandra. Tänk på att ni behöver vara minst två personer för att klara att lyfta markisen.

Montering av terrassmarkis Montering av fönstermarkis

7.

Skyddande tillbehör

Skydda markisen med kassett eller skyddstak (takprofil). Konstruktionen, på våra markiser, är av aluminium och rostar därför inte.

Tillbehör för terrassmarkis

8.

Motor och automatik

Om du väljer att ha motor inbyggd i din markis, kan du styra den via fjärrkontroll och slippa veva. Kopplar du dessutom sol- och vindautomatik till denna så sköter markisen sig själv beroende på väder.

Motordrift för terrassmarkisSol- och vindautomatik

9.

Beställ din markis

Gör din beställning i vår e-butik.

Markiser hos 140kvadrat.se

10.

Skötsel och användning

Rengör duken vid behov och respektera att markisen är ett solskydd, inte ett regnskydd.

Skötsel markis Handhavande av markis