10 snabba svar om markiser

Här hittar du snabba svar på 10 vanliga frågor om markiser.

Vilka olika slags markiser finns?

De vanligaste markiserna är terassmarkiser respektive fönstermarkiser. Terrassmarkiser brukar användas ovanför uteplatsen och sitta i ett mer eller mindre horisontellt läge. Fönstermarkiser är till för att skugga insidan huset och sitter i ett mer vertikalt läge utanpå fönstren. För att skugga fönster finns även korgmarkiser. Dessa är statiska.

Markiser hos 140kvadrat.se

Vad kostar markiser?

Priset på markiser kan variera stort. Som med många produkter finns billigare varianter, och varianter av högre kvalitet.

Om du är ute efter terrassmarkiser, kan billiga varianter ligga på ett par tusenlappar, medan varianter av bättre kvalitet ligger mellan 7 000 och 20 000 kronor, beroende på storlek och tillbehör/teknik. Fördelen med att köpa din markis via 140kvadrat.se är att vi säljer markiser av hög kvalitet till ett lägre pris. Anledningen till att vi kan hålla betydligt lägre priser beror på att vi endast säljer markiser online.

Hur länge håller markiser?

Hur länge dina markiser håller, beror uteslutande på hur väl du sköter dem. Om du följer några enkla skötselanvisningar, kan du räkna med att din terrassmarkis håller sig fräsch i cirka 12-14 år. Detsamma gäller för fönstermarkiser, vilka i vissa fall kan hålla ännu längre då de, för det mesta, inte är lika vindutsatta som terrassmarkiser.

Skötsel för markiser

Vilka markiser är bäst?

Markiser som har tillverkats för det skandinaviska klimatet, är mest lämpade för svenska hem. De är gjorda för att klara stora temperaturskillnader, sur luft, hårda vindar och mycket fukt. Det krävs robust konstruktion och tålig markisväv, för att du ska slippa byta ut din markis efter bara ett par säsonger. Välj rätt från början – och var nöjd länge.

Riviera terrassmarkiser

Var köper jag markiser?

140kvadrat.se säljer vi markiser av hög kvalitet från Riviera tack vare den höga standard och kvalité som deras markiser erbjuder. På så sätt kan vi vara säkra på att du som kund kommer att bli nöjd och få en markis som håller under lång tid. Att vi dessutom ligger betydligt billigare i pris än fysisk butiker ser vi som ytterligare än fördel att välja 140kvadrat.

Se våra markiser

Hur kan mina markiser skickas/transporteras hem till mig?

140kvadrat.se hjälper till med att transportera hem markiserna till dig.

Fördelen gentemot att köpa markisen i en fysisk butik, är att du slipper allt krångel med att transportera hem markisen. Markiser är ofta otympliga och det kan vara svårt att få hem dem, utan att skada markis eller bil.

Läs mer om Frakt och Leverans

Hur monterar jag mina markiser?

Vi rekommenderar att du följer monteringsanvisningarna noga, för säker hållfasthet.

Montering av terrassmarkiser

Ska man välja vev, motor eller sol- och vindautomatik?

Detta är en kostnads- men även bekvämlighetsfråga. Ska du använda markisen ofta kan det vara värt att investera i en motor, eller till och med sol- och vindautomatik. En vanlig motor styr du manuellt med fjärrkontrollen. Sol- och vindautomatik å andra sidan har en automatisk inställning där markisen fälls ut om det är soligt. Om det blåser eller om solen går i moln fälls markisen in.

Ska du däremot använda markisen mer sällan kan en vev vara ett bra alternativ.

Vad för markisduk är att föredra?

Det är bland annat på markisduken man kan avgöra kvaliteten på en markis. I och med att markisväven kommer vara utsatt, är det en bra idé att investera i en markisväv av kvalitet. Hos oss på 140kvadrat är markisväven från Sandatex som levererar markisväv gjorda av 100 % spinnfärgad akryl.

Mer om vår markisväv

Var ska jag placera markisen?

Markisen kan placeras på väggen ovanför ditt fönster, men har du en tak-nock kan markisen även placeras i taket. Detta tar du ställning till genom att beställa vägg-konsol eller tak-konsol.