Handhavande av Mirro garderober

Skötsel av dina skjutdörrar från Mirro

Rekommendationer för skötsel av dina skjutdörrar från Mirro;

  • Håll alltid skenor och hjul damm- och smutsfria.
  • Vid behov kan du torka fyllningar och profiler med en lätt fuktad trasa. OBS! Använd inte papper till att torka av ytan. Använd istället en ren och mjuk bomullstrasa.
  • Har du en fläck? Använd ett milt rengöringsmedel som rekommenderas av fackhandeln. Om du är rädd för att använda ett medel är ett tips att testa lite på en del som inte syns.
  • När du torkar dina skjutdörrar av Melamin, tänk på att torka av hela ytan. Annars kan de lätt bli flammigt.

OBS! Bor du i ett nybyggt eller nyligen ombyggt hus är det vanligt att byggfukt hänger sig kvar i hemmet ett tag. Då trä är ett levande material påverkas detta, och kan slå sig lite. Detta är dock inte att oroa sig för då fukthalten återgår till normal nivå för även skjutdörren det.

Skötselråd för olika material

Oljad ek och svart ek

Skjutdörrar med ytor av träfaner är behandlade med paraffinolja och ska ses som en oljad möbel. Det vill säga att den är i behov av inoljning och underhåll med jäma mellanrum.

När den ska oljas in igen bör en rekommenderad paraffinolja för trämöbler användas.

Stenfaner

När en skjutdörr av stenfaner levereras är den obehandlad. Ska du behandla ytan, använd produkter som rekommenderas av fackhandeln. Skulle du få en fläck på skjutdörren använd ett milt rengöringsmedel, men prova på en liten yta först.

Högblanka ytor

Väljer du en skjutdörr med högblank yta bör denna hanteras med försiktighet. Den är, tyyvärr, mycket känslig för repor och kräver en noggrann skötsel.

  • Använd aldrig papper - använd en ren och mjuk bomullstrasa.
  • Fått en repa? Det kan gå och lösa genom en försiktig behandling med bilpolish, men fråga dig fram för säkerhets skull och prova på en liten yta som inte syns.