Smart förvaring till ditt hem

Alla är vi i behov av förvaring. Är det inte kläderna man ska hänga i garderoben är det golfklubborna som ska förvaras eller alla andra saker man samlar på sig. I vissa hem har man stora möjligheter till förvaring och ju mindre man bor, desto smartare förvaring måste man ha.

Förvaring

Olika behov av förvaring

Olika utrymmen och olika behov kräver olika typer av förvaring.

Smart förvaring i ett litet utrymme

Bor man på ett litet utrymme som till exempel en lägenhet med ett eller två rum är smart förvaring ett måste. Oftast kan man skapa förvaring på ställen man inte tänker på. Utnyttja ditt rum eller dina rum smart och ha förvaring högt och lågt.

Du kan till exempel förvara lådor med kläder under din säng och använda dig av hyllor på väggarna för att göra en större golvyta fri.

Förvaring i köket

Förvaring i köket får många att tänka tillbaka på de skafferi som man förr i tiden kunde gå in i. Många av dessa har ersatts med vanliga skåp men även i köket är det en klok idé att förvara smart.

Du kan förvara kryddor och oljor som du använder ofta i din matlagning nära spisen. Har du en spishäll bör du kunna ha en kryddlåda under spisen. Många har även dessa viktiga ingredienser ovanför fläkten.

Det finns oändliga möjligheter till förvaring i köket och man kan använda sig av ytor som man lätt glömmer bort som till exempel insidan av skåp.

I köket kan det vara en mycket bra idé att ha lådor med Softclose-stängning. Detta innebär att lådorna får en mjukare stängning och innehållet inte flyger omkring. Det är ju tråkigt om man har vetemjöl i hela lådan nästa gång man öppnar den.

Se vår garderobsinredning med Softclose.

Förvaring i sovrummet

Förvaring i sovrummet är för många bland den viktigaste förvaringen och garderoben är ett viktigt inslag i många sovrum. Där har man kläder, skor, väskor och alla saker som man inte önskar dela med någon annan. Just därför är det många som unnar sig en lyxigare förvaring i sovrummet, med skjutdörrar av glas eller till och med en spegel.

Se våra skjutdörrar.

Förvaring i hallen

Hallen är den del av huset som förmodligen får ta emot mest påfrestningar. Här passerar man varje dag, året runt, med kläder, skor och andra saker som kan vara både blöta och smutsiga. Förvaring i hallen måste därför vara tålig.

I hallen är det även vanligt att man har sitt städskåp, vilket också ofta kräver en smart förvaring. Det är sällan man vill visa upp dammsugare, skurhinkar och dammtrasor och just därför är ett städskåp ett måste i många hem.

Extra förvaring

Kanske har du ett extra rum hemma som inte används, eller annat utrymme som passar bättre som förvaring. Då är en walk-in-closet en mycket bra idé. Man kan enkelt forma sin egen garderob med en personligt utformad garderobsinredning.

Se våra garderobsinredningar.